Mūzikai, īpaši Mocarta sacerētajai, ir ārstnieciska iedarbība uz epilepsijas slimniekiem, apgalvo zinātnieki. Mocarta sonāte K448 spējot mazināt epilepsijas lēkmju biežumu.
Profesors Džons Dženkinss, kurš apkopojis pētījumus par mūzikas terapiju, neizslēdz iespēju, ka arī citu komponistu mūzika varētu izraisīt "Mocarta efektu". Intervijā raidsabiedrībai BBC Dženkinss norāda, ka Mocarta un Baha mūzikas struktūra ir līdzīga.

Pacienti, kas 10 minūtes bija klausījušies klasisko mūziku, pēc tam testos uzrādīja paaugstinātas telpiskās domāšanas spējas, piemēram, papīra griešanā un locīšanā.

Savukārt eksperimentos ar žurkām, grauzēji, kas bija klausījušies sonāti K448, labirintā spēja orientēties veiksmīgāk nekā žurkas, kas bija klausījušās minimālisma novirziena mūziku vai dzīvojušas klusumā.

Bērni, kas sešus mēnešus bija mācījušies uz taustiņinstrumentiem spēlēt vienkāršas melodijas, tai skaitā Mocarta sarakstītās, testos uzrādīja labākus rezultātus nekā bērni, kas šo laiku bija pavadījuši, strādājot ar datoru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!