Simtiem dzīvnieku tiesību aizstāvju, daži no tiem tikai apakšveļā, dosies protesta skrējienā pret vēršu cīņām Pamplonā, Spānijas ziemeļu daļā, informē ārvalstu mediji.
Viņi rīko akciju tieši pirms slavenā vēršu skriešanās festivāla, kas ir viens no Spānijas populārākajiem notikumiem.

Vērši tiek palaisti pilsētas ielās, bet pēc tam piedalās vēršu cīņās, kur daudzi no tiem tiek nogalināti, raksta BBC.

Protestētāji pieļauj, ka pasākums var notikt arī nākotnē, taču ar noteikumu, ka dzīvnieki netiek nogalināti.

“Mūsu mērķis ir pārtraukt nežēlīgos skrējienus un cīņas, kas tiem seko. Mēs vēlamies piedāvāt alternatīvu šīm zvērībām,” saka organizācijas “Cilvēki par ētisku izturēšanos pret dzīvniekiem” preses sekretārs Endijs Batlers.

Protestētāji bija iecerējuši doties ielās pilnīgi kaili, kā tas notika arī iepriekšējās protesta akcijas laikā, taču neieguva nepieciešamo atļauju no pilsētas domes.

Skrējienu laikā, kas notiks nākamajās dienās, atbalstītāji arī stāvēs ielu malās ieplānotajā maršrutā un turēs plakātus ar uzrakstiem “Nežēlīgi pret vēršiem, nežēlīgi pret apkārtējiem”, “Vēršiem – jā, vēršu cīņām – nē”, “Spīdzināšana nav ne māksla, ne kultūra” un citiem.

Kopš pasākuma pirmsākumiem 20.gadsimta pirmajā pusē vēršu skrējienu laikā ir gājuši bojā vismaz ducis cilvēku, un vēl lielāku skaitu neprāšu skrienošie vērši ir sabradājuši vai aizķēruši ar ragiem, radot nopietnus ievainojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!