Grupējums, kurš apgalvo, ka ir saistīts ar "Al Qaeda", piektdien internetā ievietotajā paziņojumā draud uzbrukt Romai, lai sodītu Itāliju par atbalstu ASV. Šis grupējums arī slavēja Londonā notikušos sprādzienus, kuros tika nogalināti vairāk nekā 50 cilvēku.
"Mēs brīdinām Romu, neticīgo galvaspilsētu, ka džihada lauvas Eiropā ir gatavas veikt spēcīgus triecienus pret valdību, kura sadarbojas ar krustnešiem, amerikāņiem, Dieva, pravieša un musulmaņu ienaidniekiem," teikts paziņojumā.

Paziņojums, kurš izdots maz zināmās ""Al Qaeda" - džihada organizācija Arābijas pussalā" vārdā, neparādās galvenajās interneta mājaslapās, kuras izmanto "Al Qaeda" līderim Osamam bin Ladenam lojālie islama kaujinieki.

"Ar Dieva palīdzību grupa cienījamu mudžahedīnu veica uzbrukumus trijās [Londonas] pazemes stacijās un autobusā," teikts paziņojumā, kurā sniegts precīzs sprādzienu laiks un lietots vārds "eksplozijas", norādot, ka nav notikuši pašnāvnieku uzbrukumi, kurus islama kaujinieki parasti apzīmē kā "mocekļu operācijas".

Kā jau ziņots, kādā interneta mājaslapā publicētajā paziņojumā atbildību par uzbrukumiem Londonā neilgi pēc notikušā uzņēmās līdz šim nepazīstamā ""Al Qaeda" Eiropas džihada slepenā grupa".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!