Foto: Kadrs no video

Ukrainas pusē karojošās krievu vienības leģiona "Krievijas brīvība" cīnītāji Kurskas apgabalā iznīcinājuši divas munīcijas noliktavas, teikts paziņojumā vienības sociālo tīklu kontos.

Leģions savā “Telegram” kanālā paziņojis, ka noliktavas Tetkinas ciemā iznīcinātas ar artilērijas uguni.

Tīmeklī arī publicēti kaujas kadri, kuros dzirdamas šāvienu kārtas šajā ciemā. Kurskas apgabala gubernators Romāns Starovoits ir apstiprinājis, ka diversantu grupas no Ukrainas mēģina ielauzties apgabala teritorijām, viņš gan apgalvo, ka Krievijas spēki to nepieļauj.

Jāatzīmē, ka ceturtdiena, 14. marts, ir nemierīga arī Krievijas Belgorodas apgabalā. Belgorodas pilsētā nogranduši vairāki sprādzieni, redzami dūmi un skan gaisa trauksme. Krievijas varasiestādes paziņojušas, ka Belgorodā apšaudes rezultātā gājuši bojā divi cilvēki.

Trešdien Ukrainas pusē karojošās Krievijas pilsoņu vienības leģions “Krievijas brīvība”, "Krievu brīvprātīgais korpuss" (RDK) un "Sibīrijas bataljons" brīdināja par triecieniem pa militāriem mērķiem Kurskas un Belgorodas apgabalos, iesakot civiliedzīvotājiem evakuēties.

Pirms tam 12. martā vienības paziņoja par reidu Krievijas teritorijā, skaidrojot to ar vēlmi “piedalīties vēlēšanās”, kas agresorvalstī gaidāmas nedēļas nogalē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!