Foto: AFP/Scanpix/LETA

Otrdien, 19. martā, Igaunijas Ārlietu ministrija izsaukusi Krievijas vēstniecības pilnvaroto lietvedi, lai iesniegtu viņam diplomātisko notu par viena no vēstniecības darbiniekiem ar diplomātisko statusu pasludināšanu par "persona non grata" jeb nevēlamu personu, teikts Igaunijas ministrijas paziņojumā.

Iesniedzot notu, ministrija informējusi Krievijas pārstāvi, ka Igaunija nepieļaus darbības, kas vērstas pret valsts neatkarību un suverenitāti, un uzskata par nepieciešamu skaidri paust šo nostāju. "Ir jāizbeidz koordinētie Krievijas specdienestu hibrīduzbrukumi pret Igaunijas Republikas drošību," uzsvērts paziņojumā.

Igaunija šo jautājumu pārspriedīs ar saviem partneriem un sabiedrotajiem un ir gatava veikt papildu pasākumus sabiedrības un vērtību aizsardzībai, atzīmē ministrija.

"Krievijas vēstniecība ar savu rīcību ir nepieņemamā veidā ir iejaukusies Igaunijas iekšējās lietās, konkrētāk, tiesvedībā, iegūstot dokumentus no krimināllietas un veicinot to publicēšanu Krievijas sociālajos medijos. Vēlos arī uzsvērt, ka Krievijas specdienestu koordinētā rīcība pret Igaunijas Republiku, tostarp hibrīdoperācijas, kas vērstas pret mūsu drošību, ir nepieņemamas un tām ir jābeidzas," paziņojis ārlietu ministrs Marguss Cahkna.

"Mēs necietīsim un nepieņemsim iejaukšanos Igaunijas iekšējās lietās un reaģēsim uz šāda veida situācijām ātri un konkrēti. Izraidot diplomātu, mēs demonstrējam, ka Igaunija savā teritorijā nepieļaus nekādas ārvalsts organizētas darbības," tā ministrs.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!