Foto: LETA

Igaunijas premjerministre Kaja Kallasa ceturtdien, 21. martā, savos komentāros izmēja Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu, nodēvējot līdera uzvaru "vēlēšanās" par "speciālo nominācijas operāciju", ziņo medijs "Politico".

"Es atsakos dēvēt tās par vēlēšanām. Es to saucu par speciālo nominācijas operāciju," žurnālistiem Eiropadomes samitā komentēja Kallasa.

Igaunijas līdere savā komentārā atsaucās uz Kremļa piekopto definīciju "speciālā militārā operācija", ko agresors izmanto, lai apzīmētu iebrukumu Ukrainā.

Aizvadītajā nedēļā notikušajās trīs dienu "vēlēšanās" Putins nodrošināja sev vēl sešus gadus prezidenta amatā, iegūstot, kā norāda Kremļa kontrolēts pētniecības institūts, 87% iedzīvotāju balsu. Rietumi ir plaši nosodījuši "vēlēšanas", raksturojot tās kā viltotas un negodīgas.

"Tas ir vēl viens jautājums, kāpēc viņi šo spēli spēlē, parādot, ka viņiem ir vēlēšanas, kurām viņi paši netic. Patiesībā tas ir, lai grautu mūsu vēlēšanas, mūsu demokrātiju," uzsvēra Kallasa. Viņa arī norādīja, ka Putinu nevajadzētu dēvēt par "prezidentu", ņemot vērā, ka vēlēšanas nebija ne godīgas, ne brīvas.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!