Foto: Linda Siliņa/DELFI

Ņemot vērā, ka no 1500 cilvēku lielā Krievijas karaspēka jeb tā sauktajiem miera uzturētājiem Piedņestrā lielākā daļa ir vietējie iedzīvotāji ar Krievijas pilsonību, kas karot negrasās, Maskavas militārās spējas separātiskajā reģionā ir pielīdzināmas nullei, sarunā ar portālu "Delfi" uzsvēra bijušais Moldovas premjerministra vietnieks reintegrācijas jautājumos Aleksandru Flenkja.

"Šī simboliskā Krievijas militārā klātbūtne, runāsim atklāti, lika Eiropai turēties pa gabalu no Piedņestras un Moldovas, jo kurš gan grib stāties pretī Krievijai, ja tā ir nepārprotami paudusi, ka šīs teritorijas ir tās "interešu zona"," pauda Flenkja. "Delfi" marta beigās devās uz Kišiņevu, lai tiktos ar Moldovas amatpersonām un apspriestu aktualitātes reģionā.

Jau iepriekš ziņots, ka Moldova šobrīd ir ierauta Krievijas veiktā hibrīdkarā, kura mērķis ir destabilizēt situāciju valstī, savukārt kaimiņos tai plosās karš. Moldovas aizsardzības ministrs Anatolijs Nosatijs uzskata, ka Krievijas iebrukums Ukrainā "pievērsa Moldovas Republikas uzmanību un izcēla valsts neaizsargātību, kā arī nepieciešamību ieviest pārmaiņas šajā jomā".

Moldovas aizsardzības spējas

Uzsākot tikšanos ar žurnālistiem Moldovas Aizsardzības ministrijā, Nosatijs, kurš aizsardzības ministra amatā ir kopš 2021. gada, norādīja – lai gan Moldovas Republika ir relatīvi maza valsts, tā ir multietniska. Valsti apdzīvo aptuveni 2,6 miljoni iedzīvotāju. "Diemžēl to ļoti prasmīgi izmanto Krievijas Federācija, lai destabilizētu situāciju un radītu spriedzi

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!