Foto: AFP/Scanpix/LETA

Izraēlas ārlietu ministrs trešdien draudēja, ka viņa valsts spēki dos tiešu triecienu Irānai, ja Islāma Republika no savas teritorijas sāks uzbrukumu Izraēlai, ziņo "Associated Press" (AP).

"Ja Irāna uzbruks no savas teritorijas, Izraēla atbildēs un uzbruks Irānā," ministrs Izraēls Kacs sacīja ierakstā "X", kas iepriekš bija zināma kā "Twitter".

Šie izteikumi izskanēja pēc tam, kad Irānas augstākais līderis ajatolla Ali Hamenei trešdien atkārtoti solīja atriebties Izraēlai par uzbrukumu tās konsulātam Damaskā šā mēneša sākumā. Teherāna uzskata Izraēlu par atbildīgu šajā uzbrukumā, kas nogāza ēku, nogalinot 12 cilvēkus. Izraēla nav atzinusi savu līdzdalību.

Hamenei izteicās, ka šis trieciens ir pielīdzināms uzbrukumam Irānas teritorijai. "Kad viņi uzbruka mūsu konsulāta zonai, tas bijā kā uzbrukums mūsu teritorijai," sacīja Hamenei, piebilstot: "Ļaunais režīms ir jāsoda, un tas tiks sodīts."

Starp 12 bojāgājušajiem uzbrukumā 1.aprīlī bija septiņi Irānas Revolucionārās gvardes locekļi, četri sīrieši un viens Libānā bāzētā teroristu grupējuma "Hezbollah" loceklis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!