Foto: AP/Scanpix/LETA

Vairāk nekā divās diennaktīs no Harkivas apgabala pierobežas, kur turpinās karadarbība starp Krievijas un Ukrainas spēkiem, evakuēti vairāk nekā 4500 civiliedzīvotāju, svētdien paziņoja Ukrainas Valsts ārkārtējo situāciju dienests.

Cilvēki tiek evakuēti no apdzīvotajām vietām Bohoduhivas, Čuhujivas un Harkivas rajonos.

Jau ziņots, ka kopš piektdienas Krievijas karaspēks uzbrūk Harkivas apgabalā un ir nedaudz pavirzījies uz priekšu teritorijā, no kuras tika atspiests pirms nepilniem diviem gadiem.

Ukrainas Bruņoto spēku pavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien atzina, ka situācija Harkivas apgabala pierobežā ir sarežģīta un dinamiski mainās.

Ukrainas dronu uzbrukumi Krievijā

Ukrainas droni naktī uz svētdienu Krievijā uzbrukuši naftas pārstrādes rūpnīcai, naftas bāzei un metalurģijas kombinātam, aģentūrai UNN pavētstīja avots Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenajā izlūkošanas pārvaldē (HUR).

Pēc drona trieciena uzņēmumam "Lukoil" piederošajā Volgogradas naftas pārstrādes rūpnīcā izcēlies ugunsgrēks un bojātas iekārtas. Tā ir viena no lielākajām naftas pārstrādes rūpnīcām Krievijā. Ukrainas droni tai deva triecienus arī februārī un aprīlī.

Avots arī pastāstīja, ka Ukrainas droni naktī uzbrukuši naftas bāzei Kalugas apgabala Ļudinovā un Novoļipeckas metalurģijas kombinātam Ļipeckā. Nav ziņu, vai šajos triecienos nodarīti postījumi. Arī šiem objektiem Ukrainas droni uzbrukuši jau agrāk.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!