Foto: Kadrs no video

15. maija naktī Belbekas lidostā okupētajā Krimas pussalā nogranduši sprādzieni – saskaņā ar mediju ziņām to rezultātā cietušas okupant lidmašīnas un pretgaisa aizsardzības sistēma.

"Telegram" kanāls "Astra" ziņo, ka trieciens skāris divus iznīcinātājus MiG-31, tāpat iznīcināta degvielas un smērvielu noliktava. Tāpat sveikā nav izsprukusi arī pretgaisa aizsardzības sistēma S-400.

"Ukrainas Bruņoto spēku raķešu uzbrukumā Krimai vakar iznīcināta zenītraķešu sistēma S-400, divas lidmašīnas MiG-31 un degvielas, smērvielu noliktava militārajā lidlaukā "Belbeka". Gājuši bojā divi Krievijas karavīri,13 cietuši," ziņo kanāls.

Pirms tam mediji ziņoja, ka Belbekā, kur iepriekš pamanīti četri okupantu iznīcinātāji MiG-31, 15. maija naktī atskanējuši sprādzieni.

Krievijas Aizsardzības ministrija apgalvoja, ka virs Krimas ir notriektas 10 ATACMS raķetes, bet par bojājumiem vai zaudējumiem neko neziņoja.

Žurnāls "Forbes" rakstīja, ka trieciens Krimai varētu būt veikts ar ATACMS raķetēm un mērķis bijis lidmašīnas MiG-31 un Su-27. Krievijas rīcībā bija tikai aptuveni 100 divvietīgo un divu motoru MiG-31, un okupanti šos lidaparātus cenšas pasargāt, sprieda medijs.

Savukārt Ukrainas militārais analītiķis Oleksandrs Kovaļenko raksta, ka Krimā "turpinās plānveida pretgaisa aizsardzības likvidēšanas operācija" un atzīmē, ka vēl 2024. gada sākumā pussala bija otrā blīvāk aizsargātā pretgaisa aizsardzības zona aiz Maskavas un Maskavas apgabala, bet tagad tas vairs ne tuvu tā neesot.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!