Foto: Kadrs no video

Krievijas karaspēks no ziemeļiem ienāk Harkivas apgabala pilsētā Vovčanskā, kur turpinās ielu kaujas, Ukrainas telemaratona ēterā trešdien paziņoja reģiona patruļpolicijas pārstāvis Oleksijs Harkivskis.

Viņš arī norāda, ka gandrīz 80% pilsētas – mājas, ielas, ceļi – jau ir sagrauti.

"Ienaidnieks ienāk no ziemeļiem, ieņem pozīcijas Vovčanskas tālākajās apkaimēs. Mūsu Bruņotie spēki cenšas atsisties. Turpinās ielu kaujas," Harkivski citē raidsabiedrības BBC krievu valodas dienests.

Foto: Ekrānuzņēmums no "Deepstate"

Policijas pārstāvis skaidro, ka pēdējās piecas dienas nodarbojies ar iedzīvotāju evakuāciju un visu šo laiku pilsēta bijusi pakļauta spēcīgām apšaudēm.

Vēlāk trešdien pēc komentāra televīzijā Harkivskis ierakstījis paziņojumu arī no Vovčanskas, kur fonā dzirdami kaujas trokšņi. Vīrietis ierakstā skaidro, ka turpinās gan kaujas, gan iedzīvotāju evakuācija.

"Rit aktīva kauja. Situācija Vovčanskā ir ārkārtīgi sarežģīta. Ienaidnieks ieņem pozīcijas pilsētas ielās. Ļaudis, lūdzu, evakuējieties," aicina Harkivskis.

Krievijas spēki pagājušajā nedēļā sāka uzbrukuma operāciju Harkivas apgabalā, kas robežojas ar Krieviju. Okupantu rokās jau nonākusi virkne pierobežas ciemu, bet policija un brīvprātīgie jau piekto dienu evakuē cilvēkus.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!