Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Krievija pirmdien, 13. maijā, pastiprinājusi savus sauszemes uzbrukumus Harkivas apgabala ziemeļos, nelielās grupās uzbrūkot jaunām teritorijām. Mērķis esot paplašināt frontes līniju un izstiept Ukrainas spēkus, atsaucoties uz apgabala gubernatora paziņojumu, vēsta aģentūra "Reuters".

"Ienaidnieks mēģina apzināti izstiept to [frontes līniju], uzbrūkot nelielās grupās, bet jaunos virzienos," komentējis Oļegs Siņegubovs, uzsverot, ka "situācija ir sarežģīta".

Viņš norādījis, ka Krievijas spēki virzās uz Vovčansku, kas atrodas piecus kilometrus no okupantu pozīcijām, kā arī Ļipci ciematu, kas atrodas uz ziemeļiem no Harkivas.

Lai gan Kijivas karaspēkam izdodas aizstāvēt visas pieejas Vovčanskai, okupanti cenšas nostiprināt savus spēkus kādā gaļas kombinātā pilsētas nomalē, ziņojušas ukraiņu militārpersonas.

Gubernators sacīja, ka no Vovčanskas un tās apkaimes nu jau ir evakuēti aptuveni 5700 cilvēku. Atlikušie aptuveni 300 cilvēki arī tiek mudināti teritorijas pamest.

Krievija piektdien, 10. maijā, uzsāka ofensīvu netālu no Ukrainas otras lielākās pilsētas Harkivas, atklājot jaunu ziemeļaustrumu fronti. Aģentūra brīdina, ka uzbrukums varētu novirzīt daļu no austrumos bāzētajiem Kijivas spēkiem, kur okupanti lēnām virzās uz priekšu.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!