Foto: AFP/Scanpix/LETA

Situācija Harkivas apgabalā, kur Krievija pēdējās dienās sākusi jaunu uzbrukumu, ir "uz robežas" un var kļūt kritiska, intervijā laikrakstam "The News York Times" atzinis Ukrainas militārā izlūkdienesta (GUR) vadītājs Kirils Budanovs.

Līdzīgi kā virkne citu Ukrainas amatpersonas un ekspertu, Budanovs pieturas pie versijas, ka Krievijas uzbrukumu mērķis ziemeļaustrumos ir piesaistīt ukraiņu rezerves no karstajiem frontes sektoriem Donbasā.

"Situācija ir uz robežas. Ar katru stundu tā tuvojas kritiskai," paziņoja Budanovs.

Ukraiņi cenšas pārvietot karavīrus no citām vietām, lai stiprinātu aizsardzību valsts ziemeļaustrums, taču atrast personālsastāvu ir sarežģīti, viņš skaidro.

"Visi mūsu spēki ir vai nu te, vai Časivjarā. Es izmantoju visu, kas mums ir. Diemžēl mums vairs nav nekādu rezervju," tā Budanovs.

Tāpat Budanovs paredz, ka krievu uzbrukumi Harkivas apgabalā turpināsies vēl trīs četras dienas, bet pēc tam okupanti sāks masīvu uzbrukumu uz ziemeļiem no Harkivas Sumu virzienā.

Jau ziņots, ka okupanti pagājušajā nedēļā aktivizēja uzbrukuma operācijas Harkivas apgabalā. Dažās dienas krieviem ir izdevies ieņemt vairākus pierobežas ciemus.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis teica, ka ukraiņi Harkivas virzienā veic pretuzbrukumus un tiek stiprināta aizsardzība. Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes sekretārs Oleksandrs Ļitviņenko paziņoja, ka okupanti pie robežas ar Harkivas apgabalu sapulcinājuši aptuveni 50 tūkstošus karavīru.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!