Foto: AP/Scanpix/LETA

Ukrainas armija paziņojusi, ka tā pārvieto karaspēku uz jaunām pozīcijām divās teritorijās Harkivas apgabala ziemeļaustrumos, kur Krievija īsteno savu ofensīvu. Okupantu spēki palielinājušies arī ziemeļos netālu no Sumu apgabala, ziņo medijs "Sky News".

Pastiprinātie uzbrukumi Sumu apgabalā, visticamāk, vēl vairāk noslogos un izstieps Kijivas karaspēku pēc tam, kad Krievija piektdien, 10. maijā, uzsāka ofensīvu Harkivas apgabalā, piespiežot Ukrainu meklēt papildspēkus šajā teritorijā.

"Atsevišķos sektoros Vovčanskas un Lukjanci teritorijās vienības ir pārcēlušās uz izdevīgākām pozīcijām ienaidnieka apšaužu rezultātā, lai pataupītu mūsu karavīru dzīvības un izvairītos no zaudējumiem," otrdienas vakarā publicētā paziņojumā norādījis Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Ukrainas militārā izlūkdienesta (GUR) vadītājs Kirils Budanovs komentējis, ka Maskava jau ir novirzījusi visus pierobežas karavīrus Harkivas operācijai. Tomēr okupantiem esot arī citi rezerves spēki, kuri varētu tikt izvietoti tuvākajās dienās.

"Vakar vakarā parādījās strauja tendence uz situācijas stabilizēšanos – ienaidnieks principā jau ir bloķēts pie līnijām, kuras tas spēja sasniegt," komentēja Budanovs.

Runājot par Sumu apgabalu, pārstāvis norādīja, ka Krievijai pie Sumu apgabala esot izvietotas nelielas bruņoto spēku grupas: "Krievi faktiski jau no paša sākuma plānoja operāciju Sumu apgabalā, tomēr situācija neļāva viņiem aktīvi rīkoties un sākt operāciju."

Ukrainas vadošās amatpersonas paudušas neticību, ka Krievijai būtu pietiekams karavīru skaits, lai ieņemtu Harkivas pilsētu. Tāpat pausts viedoklis, ka tas arī neesot mērķis, bet gan vairāk centieni novērst ukraiņu uzmanību no aizsardzības citviet uz frontes līnijas.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!