Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis pirmdien paziņoja, ka ir parakstījis dokumentus, kas ļauj Francijas militārajiem instruktoriem drīzumā apmeklēt Ukrainas mācību centrus, vēsta aģentūra "Reuters".

"Es atzinīgi vērtēju Francijas iniciatīvu nosūtīt instruktorus uz Ukrainu, lai apmācītu ukraiņu karavīrus," pēc Ukrainas aizsardzības ministra Rustema Umerova sarunas ar Francijas aizsardzības ministru Sebastjēnu Lekornī platformā "Telegram" paziņoja Sirskis.

"Es jau esmu parakstījis dokumentus, kas ļaus pirmajiem franču instruktoriem tuvākajā laikā apmeklēt mūsu mācību centrus un iepazīties ar to infrastruktūru un personālu," komentēja pārstāvis.

Sirskis gan sīkāku informāciju nesniedza, tomēr pauda pārliecību, ka Francijas apņēmība mudinās citus partnerus pievienoties šim "ambiciozajam projektam".

Īsi pēc tam Ukrainas Aizsardzības ministrija platformā "X" precizēja, ka Kijiva jau kopš februāra ir izrādījusi interesi par projektu, kuram pateicoties tiks uzņemti ārvalstu instruktori: "Pagaidām mēs joprojām apspriežam šo jautājumu ar Franciju un citām valstīm."

Francijas prezidents Emanuels Makrons 26. februārī Parīzē notikušā konferencē ierosināja, ka viena no jomām, kur Rietumu karaspēks varētu palīdzēt, ir ukraiņu apmācība pašā Ukrainas teritorijā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!