Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nevalstiskā organizācija "Save The Children" prognozē, ka 2024. gadā aptuveni 6,5 miljoni bērnu Afganistānā piedzīvos badu krīzes līmenī, ziņo aģentūra AP.

Gandrīz trīs no 10 afgāņu bērniem šogad saskarsies ar krīzes vai ārkārtas bada līmeni, valstij ciešot no plūdu un ilgtermiņa sausuma sekām, augsta bezdarba līmeņa, kā arī aptuveni 1,4 miljonu afgāņu bēgļu atgriešanās no Pakistānas un Irānas, teikts organizācijas ziņojumā.

Jauni aprēķini no globālās bada uzraudzības organizācijas "Integrētās pārtikas drošības fāzes klasifikācijas" liecina, ka aptuveni 28% Afganistānas populācijas jeb 12,4 miljoni iedzīvotāju līdz oktobrim piedzīvos akūtu pārtikas trūkumu. No tiem aptuveni 2,4 miljoni piedzīvos ārkārtas bada līmeni.

Lai gan novērojami nelieli uzlabojumi kopš iepriekšējā ziņojuma 2023. gada oktobrī, organizācijas brīdinājumi joprojām izceļ nepieciešamību pēc palīdzības, nabadzībai skarot pusi no Afganistānas populācijas.

"Save The Children" uzsver, ka 2024. gadā no akūta nepietiekama uztura cietīs aptuveni 2,9 miljoni bērnu, kas jaunāki par pieciem gadiem. Organizācijas vadītājs Afganistānā Aršards Maliks informēja, ka šogad "Save The Children" ir palīdzējuši jau vairāk nekā 7000 afgāņu bērnu, kas cietuši no nepietiekama uztura.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!