Foto: AFP/Scanpix/LETA

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis noraidījis Krievijas paziņojumus par ciemata sagrābšanu Sumu apgabalā.

"Šorīt Krievijas karogs [Riživkas] ciematā tika iznīcināts, un pašreiz tur nav okupantu," vietnē "Telegram" paziņoja Zelenskis, piebilstot, ka ziņas par ciemata krišanu Krievijas rokās ir Maskavas propaganda.

Čečenijas prokremliskais līderis Ramzans Kadirovs svētdien paziņoja, ka specvienība ieņēmusi Riživkas ciematu un nodarījusi ievērojamus zaudējumus Ukraina spēkiem.

Tomēr militārie novērotāji ātri vien apšaubīja šo apgalvojumu, lai gan nedēļām ilgi spekulēts, ka Krievija varētu atvērt vēl vienu fronti Sumu apgabalā.

ASV un Polija izveido Ukrainas komunikācijas grupu

Savienotās Valstis un Polija izveidojušas Ukrainas komunikācijas grupu, lai palīdzētu Ukrainai cīnīties pret Krievijas dezinformāciju un agresiju informācijas telpā.

Jaunā struktūra darbosies Varšavā, paziņojis ASV Valsts departamenta Globālās iesaistes centrs.

Polijas amatpersonas norādījušas, ka arī Polija kļuvusi par Krievijas slepeno dienestu sabotāžas un citu graujošu pasākumu mērķi.

ASV Valsts departaments paziņoja, ka Ukrainas komunikācijas grupa apvienos sabiedrotos, lai "koordinētu ziņojumus, veicinātu precīzu ziņošanu par Krievijas pilna mēroga iebrukumu, pastiprinātu Ukrainas balsi un atmaskotu Kremļa informācijas manipulācijas".

ASV Valsts departaments norādīja, ka Kremlis "atkārtoti izmanto melus un manipulācijas, lai izplatītu viltus ieganstus savam nepamatotajam iebrukumam, maskētu savus kara mērķus un mēģinātu salauzt pasaules solidaritāti ar Ukrainas tautu".

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!