Foto: AFP/Scanpix

Vīrietis, kurš maijā sašāva Slovākijas premjerministru Robertu Fico, varētu tikt apsūdzēts terorakta sarīkošanā, atsaucoties uz Slovākijas ģenerālprokurora ceturtdienas paziņojumu, vēsta aģentūra "Reuters".

Aizdomās turamais tika aizturēts notikuma vietā uzreiz pēc uzbrukuma. Slovāku prokurori viņu identificēja kā 71 gadu veco Juraju C., un sākotnēji viņam tika izvirzīta apsūdzība tīšas slepkavības mēģinājumā.

Foto: Reuters/Scanpix/LETA

"Pamatojoties uz ievāktajiem pierādījumiem, nodarījums turpmāk tiks juridiski klasificēts kā īpaši smags terorakta noziegums," platformā "Facebook" paziņoja ģenerālprokurors Maros Zilinka.

Saskaņā ar Slovākijas likumdošanu, ja apsūdzētais tiks atzīts par vainīgu, viņam varētu draudēt mūža ieslodzījums. Pēc sākotnējās apsūdzības par slepkavības mēģinājumu izvirzīšanas viņam draudēja no 25 gadu līdz pat mūža ieslodzījums.

Jau ziņots, ka 15. maijā Slovākijas pilsētā Handlovā pēc valdības izbraukuma sēdes Fico tika sašauts un guva dzīvībai bīstamus ievainojumus. Fico sašauts piecas reizes un šāvieni trāpījuši arī vēderā.

Īsi pēc uzbrukuma Iekšlietu ministrijas pārstāvis apstiprināja, ka Fico sašaušana bija slepkavības mēģinājums. Slepkavības mēģinājums bijis politiski motivēts. Saskaņā ar tiesas dokumentiem, aizturētais vīrietis pamatojis, ka vēlējies nodarīt pāri premjerministram, bet ne nogalināt. Viņš neesot piekritis valdības īstenotajai politikai, tostarp īpašās prokuratūras atcelšanai un valsts militārās palīdzības Ukrainai apturēšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!