Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Slovākijas iekšlietu ministrs Matūšs Šutjas Eštoks apstiprinājis, ka vīrietim, kurš turēts aizdomās par premjerministra Roberta Fico sašaušanu, izvirzītas apsūdzības slepkavības mēģinājumā, ziņo raidsabiedrība BBC.

Runājot preses konferencē, ministrs apstiprinājis, ka slepkavības mēģinājums bijis "politiski motivēts". Viņš sacīja, ka 71 gadu vecais vīrietis darbojies viens un jau iepriekš piedalījies pret valdību vērstos protestos.

Ziņojumos norādīts, ka šāvējam varētu draudēt arī mūža ieslodzījums.

Slovākijas vicepremjers Roberts Kalinaks sniedzis informāciju par premjera veselības stāvokli: "Diemžēl, nevaru teikt, ka man ir labas ziņas, jo gūto ievainojumu apjoms ir tik plašs, ka nākamajās dienās ķermeņa reakcija būs ļoti smaga."

Jau ziņots, ka trešdien pilsētā Handlovā pēc valdības izbraukuma sēdes sašauts un dzīvībai bīstamus ievainojumus guvis Slovākijas premjerministrs. Uzbrucējs raidījis piecus šāvienus, ievainojot Fico vēderā un rokā. Ceturtdienas rīta vietējie plašsaziņas līdzekļi informēja, ka politiķis pēc ilgās operācijas ir nācis pie samaņas.

Neapstiprinātas vietējo mediju ziņas liecina, ka notikuma vietā aizturētais šāvējs ir 71 gadu vecs rakstnieks un politiskais aktīvists, kurš nav bijis apmierināts ar valdības politiku attiecībā pret sabiedriskajiem medijiem.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!