Kopš 28. decembra pazuduši trīs krievu alpīnisti, kas devušies uz Meksikas augstāko virsotni — 5610 metrus augsto Orizabu. Meksikas Civilās aizsardzības dienests gatavojas sākt meklēšanas darbus, jo radušās bažas par alpīnistu dzīvību.
Pazudušies alpīnisti ir 42 gadus vecais ekspedīcijas vadītājs Iļja Krafiks, 23 gadus vecā Irina Ļibova un 29 gadus vecais Vladimirs Smirnovs.

Pēdējo reizi viņi redzēti pirms piecām dienām, kad devās uz Orizabas kalnu, kas atrodas 200 kilometrus uz austrumiem no Mehiko.

Ceturtā ekspedīcijas dalībniece Ļubova Ivanova sacīja, ka alpīnistiem bija jāatgriežas jau pirms vairākām dienām. Ivanova kalnu slimības dēļ veikusi tikai pusi no ceļa.

Stāvo, ar ledu klāto Orizabas virsotni alpīnisti dažkārt sasniedz divu dienu laikā, taču šis bīstamais pasākums noteikti nav daudzu dienu pasākums.

“Mēs domājam, ka Ivanova būs vienīgā, kas palikusi dzīva,” sacīja Civilās aizsardzības vienības direktors Hiljermo Melgareho, “Pēc tik daudzām dienām nenokāpjot no kalna, izdzīvot būtu grūti.”

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!