Izraēla vēlas, lai jebkāds pamiers ar palestīnišiem pirms jaunu miera sarunu sākuma ilgtu divus līdz trīs mēnešus, piektdien paziņoja ārlietu ministrs Šimons Peress, kura teikto citēja armijas radio.
Palestīnieši ir ierosinājuši sākt sarunas, kad būs pagājušas četras nedēļas bez karadarbības, piebilda radio.

Peress arī sacīja, ka Izraēla un palestīnieši nav parakstījuši nekādus dokumentus.

Peress svētdien Kairā paziņoja, ka abas puses ir panākušas "vienošanos par situācijas regulēšanu" pēc septiņu mēnešu ilgas karadarbības, kurā nogalināti ap 500 cilvēku.

"Vēl ir jautājumi, kas mums jānoskaidro, un es negribu apgalvot, ka viss ir kārtībā un par visu panākta vienošanās," sacīja Peress pēc sarunām ar Ēģiptes prezidentu Hosni Mubāraku un ārlietu ministru Amru Musu.

"Tomēr es varu sacīt, ka ir tiešām panākta vienošanās par to, kā regulēt situāciju," teica Peress pirms došanās uz Ammānu, kur viņam paredzētas sarunas ar Jordānijas karali Abdallāhu II.

Mubāraks svētdien paziņoja, ka Izraēla un palestīnieši "ir vienojušies par pamieru", bet nepateica, kad tas stāsies spēkā. Musa vēlāk paziņoja, ka sarunas par pamieru vēl turpinās.

Ēģipte un Jordānija - vienīgās arābu valstis, kuras noslēgušas miera līgumu ar Izraēlu - ir ierosinājušas kopīgu plānu palestīniešu intifadas (sacelšanās) izbeigšanai pret izraēliešu okupāciju un miera sarunu atsākšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!