12 cilvēki gājuši bojā un vēl 18 guvuši ievainojumus trešdien dīzeļvilciena un autobusa sadursmē netālu no Krievijas pilsētas Kaļiņingradas. Krievijas Ārkārtas situāciju ministrijas preses dienestā aģentūra "Interfax" uzzināja, ka uz dzelzceļa pārejas bez barjeras vilciens, kas no Kaļiņingradas devās uz Čerņahovsku, sadūrās ar satiksmes autobusu "Ikarus", kurā atradās 30 pasažieri.
Deviņi cilvēki gāja bojā notikuma vietā, bet vēl trīs cietušie no gūtajiem ievainojumiem mira slimnīcā. Patlaban astoņu cietušo stāvoklis ir smags.

Visi cietušie un bojāgājušie bijuši autobusa pasažieri.

Krievijas rietumu transporta iekšlietu pārvaldes priekšnieka vietnieks Anatolijs Kļimovs pastāstīja, ka precīzu upuru skaitu pagaidām ir grūti noteikt, jo notikuma vietā ir "tik daudz līķu fragmentu, ka tos grūti identificēt".

Viņš arī uzsvēra, ka avārijā, visticamāk, vainojams autobusa šoferis, kurš centās šķērsot pārbrauktuvi, lai arī semaforā dega sarkanā gaisma. Pats šoferis avārijā izdzīvoja un šobrīd viņš atrodas milicijas iecirknī.

Nedz autobusa šoferis, nedz vilciena mašīnists nebija alhokola reibumā.

Pēc Kļimova teiktā, trieciens bijis tik spēcīgs, ka vilciens vēl 100 līdz 130 metru stūmis autobusu pa sliedēm. Autobuss ir pilnībā sadragāts, bet vilcienam izdauzīts priekšējais stikls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!