Foto: Mango
Saeimas deputāts un komponists Raimonds Pauls pagājušajā gadā nopelnījis vairāk nekā 230 tūkstošus latu, un lielāko daļu no ienākumiem sastādījušas autoratlīdzība, liecina viņa valsts amatpersonas deklarācija par 2008. gadu.

Tajā Pauls arī norādījis, ka pērn par 46 480 eiro iegādājies 2008. gadā ražotu kuteri Bella. Deklarācija liecina, ka maestro pieder zeme, mājas un ēkas Ādažu pagasta Mežrozītēs, kā arī saimniecība Līču skola Valmieras rajona Ramatas pagastā

Saeimā Pauls darba algā saņēmis gandrīz 18 tūkstošus latu, bet kompensācijās - divarpus tūkstošus. Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrās maksātā pensija Paulam bijusi 7442 lati.

Lielāko daļu no Paula ieņēmumiem - 191 tūkstoti latu - pērn sastādījušas autoratlīdzības no dažādiem Rīgas teātriem, mūzikas izdevniecības MicRec, SIA Dzintaru koncertzāle, Kultūras ministrijas, Latvijas Nacionālās operas un citiem. No biedrības AKKA/LAA Pauls saņēmis 90 tūkstošu latu lielu autoratlīdzību.

Latvijas krājbankā deputāts uzkrājis 255 347 latus, 40 975 ASV dolārus un 374 106 eiro, bet Latvijas Hipotēku un zemes bankā uzkrājums bijis 80 000 latu liels.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!