Francijas tiesa otrdien noraidīja vietējo musulmaņu prasību konfiscēt žurnāla metienu, lai neļautu tam publicēt pretrunīgi vērtētās pravieša Muhameda karikatūras.
Satīriskais nedēļas izdevums "Charlie-Hebdo" paredzējis savā trešdienas numurā pārpublicēt pagājušā gada septembrī dāņu laikrakstā "Jyllens-Posten" publicētās 12 Muhameda karikatūras, kas jau izraisījušas starptautisku skandālu un masu protestus visā pasaulē.

"Tā mums visiem ir labas ziņas," pēc tiesas sēdes žurnālistiem teica "Charlie-Hebdo" redaktors Filips Vals. "Mēs aizstāvam kariķēšanas un satīras tiesību principu."

Tiesnesis noraidīja Francijas musulmaņu organizāciju, tai skaitā Francijas Musulmaņu ticības padomes (CFCM) un Parīzes un Lionas Lielo mošejas prasību, kurā tika apgalvots, ka žurnāls pārkāpj reliģiskās ticības respektēšanas principu.

Tomēr tiesa neizskatīja prasību pēc būtības un to noraidīja tehnisku iemeslu dēļ, norādot, ka prasītāji nav ievērojuši vairākus procedūras noteikumus.

Avoti "Charlie-Hebdo" pavēstīja, ka izdevuma birojs un vairāki redakcijas darbinieki atrodas policijas apsardzībā, kas noteikta pirms trešdienas numura iznākšanas atklātībā.

Žurnālā paredzēts publicēt arī oriģinālkarikatūru, kurā redzams Muhameds, kurš paslēpis savu seju plaukstās. Karikatūras paraksts vēsta: "Ir grūti būt muļķu mīlētam".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!