Krievijas ģenerālprokurors ir uzsācis krimināllietu pret Lielbritānijā dzīvojošo Krievijas oligarhu, Latvijā "melnajā sarakstā" iekļauto Borisu Berezovski, apsūdzot viņu valsts apvērsuma plānošanā, informē ārvalstu prese.
Krievija ir arī nosūtījusi Lielbritānijai prasību par Berezovska izdošanu, raksta BBC.

59 gadus vecais Berezovskis pirms trim gadiem Lielbritānijā ieguva bēgļa statusu. Pašlaik viņa īpašumā varētu būt aptuveni 1,4 miljardi ASV dolāru.

Janvārī Krievijas oligarhs radiostacijas “Eho Moskvi” intervijā paziņoja, ka strādā pie plāna, kā tuvākajā laikā gāzt prezidenta Vladimira Putina “nekonstitucionālo režīmu”.

Viņš paziņoja, ka prezidents Putins “pārkāpj konstitūciju, un šādā situācijā pilnīgi attaisnojamas jebkādas vardarbīgas opozīcijas veiktas darbības”. “Tas iekļauj arī valsts apvērsumu, un pie tā es pašlaik strādāju,” viņš teica.

Otrdien Lielbritānija izteica brīdinājumu, ka pārskatīs lēmumu par bēgļa statusa piešķiršanu Berezovskim, jo tā nevēlas atbalstīt vardarbības un teroristiskas darbības pret kādu citu valsti.

Berezovskis bija bijušā prezidenta Borisa Jeļcina sabiedrotais. Viņš jau iepriekš ir cīnījies pret izdošanas prasībām pamatojoties uz apsūdzībām par krāpšanu, kuras, pēc viņa teiktā, vienmēr bijušas politiski motivētas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!