ASV koalīcijas gaisa spēku uzbrukumā kādam ciematam Afganistānas dienvidu daļā ir nogalināti aptuveni 50 cilvēki, pēc ASV militārpersonu sniegtās informācijas – "Taleban" kaujinieki, ziņo ārvalstu prese.
Citi avoti gan vēsta, ka 30 bojā gājušie bijuši civiliedzīvotāji, vēl 50 iedzīvotāji ievainoti, to skaitā arī vairāki bērni, ASV koalīcijas militārpersonas apgalvo, ka civiliedzīvotāj nav cietuši, raksta BBC.

Uzbrukums notika Kandaharas Pandžvaji reģionā, kur pagājušajā nedēļā "Taleban" kaujinieki iesaistījās sadursmēs ar Afganistānas drošības spēkiem.

Amatpersonas lēš, ka kopš pagājušās trešdienas reģionā nogalināti līdz 200 kaujiniekiem, un šīs ir bijušas asiņainākās sadursmes kopš "Taleban" režīma gāšanas 2001.gadā.

Pēdējās nedēļas laikā Afganistānas dienvidos vardarbības līmenis ir ievērojami audzis. Spraigās cīņās Helmandas un Kandaharas provincēs pēdējo divu dienu laikā gājuši bijā vismaz 18 Afganistānas karavīru.

Svētdien Kabulā notika pašnāvnieka spridzinātāja sarīkota eksplozija, kurās mērķis acīmredzot bija ASV militārais konvojs. Sprādzienā gāja bojā automašīnas vadītājs un divi civiliedzīvotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!