Ņujorkas bankrota tiesa ceturtdien atteicās pagarināt kompānijai "Jukos" noteikto aizliegumu pārdot tai piederošo Lietuvas koncerna "Mažeiķu nafta" akciju kontrolpaketi.
Līdz ar to pēc "Jukos" ieceltā pagaidu pārvaldnieka Eduarda Rebguna prasības noteiktais aizliegums tiek atcelts.

Lietuvas premjerministrs Aļģirds Brazausks, kas pirms divām dienām paziņoja, ka par akciju pircēju izraudzīta Polijas kompānija "PKN Orlen", ceturtdien intervijā radiostacijai "Žiniu radijas" paskaidroja, ka šī kompānija piedāvājusi vislielāko cenu.

Pēc viņa teiktā, tiesai jāatrisina divi jautājumi - pirmkārt, vai Polijas kompānijai pietiek līdzekļu, un, otrkārt, vai pastāv kanāls, pa kuru līdzekļi nonāks pie kreditora, tas ir, kompānijas "Rosņeftj".

Pirms tam Brazausks tika paziņojis, ka valdības un "PKN Orlen" vienošanās jau ir parafēta un atliek vienīgi sagaidīt tiesas spriedumu.

Savukārt Lietuvas biznesa laikraksts "Verslo žinios" ceturtdien, atsaucoties uz "Jukos" avotiem, raksta, ka šādas vienošanās ar Polijas kompāniju par Lietuvas koncerna pārdošanu nav.

Patlaban 53,7% "Mažeiķu naftas" akciju ar savas struktūrvienības "Yukos International UK" starpniecību kontrolē bankrotējušais koncerns "Jukos". Lietuvas valdībai pieder 40,66% "Mažeiķu naftas" akciju, no kurām valdība plāno pārdot potenciālajam pircējam 30%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!