Somālijas galvaspilsētā Mogadišu, kur notika gājiens par godu ceturtdien panāktajam miera līgumam starp valdību un nemierniekiem, nošauts zviedru operators.
Kāds bruņots vīrietis esot iešāvis Martinam Adleram tieši krūtīs, kad viņš tūkstošiem cilvēku lielā pūlī arī bija devies gājienā, informē BBC korespondents.

Mogadišu islama ticīgo līderis jau nosodījis šo slepkavību kā "barbarisku rīcību".

Atgādināsim, ka Sudānas pagaidu valdība panāca miera līgumu ar Islama Tiesu apvienību, kas pirms divām nedēļām pārņēma kontroli galvaspilsētā. Abas puses vienojās atzīt viena otru un pārtraukt bruņotās sadursmes, tomēr galvenie jautājumi, kas bija izraisījuši vislielākās nesaskaņas, nav pārrunāti un atrisināti.

Nav skaidrs, kāds bija Adlera slepkavības iemesls, tomēr tas atstās iespaidu uz islamistu apgalvojumiem, ka viņiem divu nedēļu laikā pēc kontroles pārņemšanas galvaspilsētā ir izdevies atjaunot drošību. Islamistu oponenti vaino viņus virknē slepkavību, kas notikušas pēdējo gadu laikā.

Adlers bija pieredzējis operators, reportieris un fotogrāfs, kurš strādājis vairāk nekā divos desmitos kara zonu, tajā skaitā Ruandā, Čečenijā, Irākā un Afganistānā. Savas dzīves laikā viņš saņēmis virkni balvu par savu darbu jaunāko notikumu atspoguļošanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!