Šrilankas grupējums "Tamilu Tīģeri" ir izteicis nožēlu par bijušā Indijas premjerministra Radživa Gandi nogalināšanu pirms 15 gadiem, informē ārvalstu prese.
Kaujinieku pārstāvis pastāstīja kādam Indijas telekanālam, ka Gandi bojāeja pašnāvnieka izraisītā eksplozijā bija ļoti liela traģēdija, raksta BBC.

Korespondenti ziņo, ka šī ir pirmā reize, kad kaujinieki gandrīz atzīst savu vainu šajā slepkavībā. Indija bija pirmā valsts, kura pēc šīs slepkavības pasludināja "Tamilu Tīģerus" par grupējumu ārpus likuma.

Tiek uzskatīts, ka dumpinieki runā par savu nožēlu, jo jūt arvien pieaugošo starptautisko izolāciju pēc nesen izsludinātā aizlieguma grupējumiem darboties Eiropas Savienības valstīs un Kanādā. Viņiem tagad nepieciešams kaut neliels atbalsts no Indijas, kas reiz atbalstīja nemierniekus un apgādāja viņus ar ieročiem.

Intervijā televīzijai "Tamilu Tīģeru" pārstāvis aicināja Indijas valdību un iedzīvotājus aizmirst pagātni un raudzīties uz šo jautājumu no cita punkta.

Slepkavības laikā 1991.gadā Gandi bija opozīcijas līderis un piedalījās priekšvēlēšanu kampaņā pirms gaidāmajām vispārējām vēlēšanām.

Šajā laikā starp Indiju un Tīģeriem bija radušās nesaskaņas, jo Indija bija nosūtījusi uz Šrilanku miera uzturēšanas spēkus, kuru uzdevums bija atbruņot nemierniekus, bet tas beidzās ar sadursmēm. 1990.gadā Indija atsauca savus spēkus. Tagad Tīģeri izsaka nozēlu par seno notikumu un vēlas uzlabot attiecības ar Indiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!