Aizvien vairāk Eiropas ceļotāju izmanto pasažieru prāmjus. Vācijas automobiļu klubs (ADAC) pagājušajā gadā 8,5 miljoniem ceļotāju rezervējis braucienu ar vienu no 700 Eiropas prāmju līnijām. Drošība uz prāmjiem gadu gaitā ir kļuvusi par ļoti svarīgu jautājumu.
Pēc ADAC veiktās prāmju pārbaudes jāsecina, ka lielākajā daļa apsekoto pasažieru prāmju drošības līmenis ir augsts. Ikgadējo pārbaužu laikā tiek apsekoti 20 – 30 prāmji. Pēc pēdējās pārbaudes rezultātiem pieciem prāmjiem tika piešķirta atzīme "ļoti labi" un 13 prāmjiem - "labi". Tikai viens Itālijas prāmis, kas kursē gar Sicīlijas salas krastu, neizturēja pārbaudi. Vislabāko atzinumu guva grieķu uzņēmuma "Anek Lines" prāmis "Olympic Champion", kas kursē starp Itāliju un Grieķiju.

Ja salīdzina prāmjus Eiropas ziemeļu un dienvidu valstīs, tad jāsecina, ka Baltijas un Ziemeļjūras prāmji ir ar augstāku drošības līmeni nekā tie, kas kursē Vidusjūrā. Kā vienu no situācijas skaidrojumiem var minēt to, ka daudzi ziemeļos izmantotie prāmji vēlāk tiek novirzīti uz dienvidu maršrutiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!