Irākas varas iestādes svētdien nodeva atklātībai visvairāk meklēto personu sarakstu, kurā iekļauts 41 cilvēks, tai skaitā gāztā Irākas līdera Sadama Huseina pirmā sieva un meita.
Kā svētdien preses konferencē sacīja Irākas valdības padomnieks nacionālās drošības jautājumos Muvafaks ar Rubaije, sarakstā iekļautas personas, ko izlūkdienesti tur aizdomās, ka tās plānojušas, atbalstījušas vai īstenojušas terora aktus, ieskaitot tikko iepriekšējā dienā Bagdādes Sadra pilsētā notikušo sprādzienu, kurā nogalināti 66 un ievainoti vairāk nekā 90 cilvēki.

Vienlaikus Rubaije norādījis, ka šis uzskaitījums nav saistīts ar 55 meklēto personu sarakstu, ko izstrādājušas ASV amatpersonas.

Saraksts ar meklēto cilvēku fotoattēliem, kas apkopots deviņus mēnešus, nodots arī Interpola rīcībā un tiks izkārts katrā policijas iecirknī un mošejā. Par informāciju, kas palīdzētu šos cilvēkus aizturēt, paredzēta atlīdzība.

Rubaije vērsies gan pie Irākas iedzīvotājiem, gan pie kaimiņvalstīm ar aicinājumu palīdzēt saukt šos cilvēkus pie tiesas.

Sarakstu ievada Sadama Huseina kādreizējais vietnieks Izats Ibrahims ad Duri. Tajā iekļauts arī teroristiskā grupējuma "Al Qaeda" jaunais līderis Irākā šeihs Abu Hamza al Muhadžirs, kas stājies jūnijā nogalinātā Abu Musabas az Zarkavi vietā.

Savukārt Sadama Huseina pirmā sieva Sadžida un meita Rageda apsūdzētas sunnītu pretestības finansēšanā, izmantojot bijušā Irākas līdera salaupītos līdzekļus. Tiek uzskatīts, ka Rageda dzīvo Jordānijā, bet viņas māte - Katarā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!