Dānijas vispazīstamākā smēķētāja - karaliene Margrēte II - nolēmusi atmest šo ieradumu, vismaz sabiedrībā, ceturtdien ziņo mediji.
Kopenhāgenas tabloīds "Ekstra Bladet" ievērojis, ka karaliene nesenajā pieņemšanā Kopenhāgenas universitātē neaizdedzināja cigareti, kā viņa to parasti dara.

Karaļnama pārstāve Līsa Fredriksena laikrakstam teica, ka karaliene nolēmusi turpmāk atturēties no smēķēšanas sabiedrībā, kaut gan viņai vēl nav izdevies pilnīgi atteikties no šī ieraduma.

66 gadus vecā karaliene sāka smēķēt jaunībā. Šovasar viņai bija ceļa locītavas operācija, un, kaut arī viņa ir valsts galva, slimnīcā noteiktais smēķēšanas aizliegums bija jāievēro arī viņai, žurnālistiem nesen teica Fredriksena.

Vasarā viņa saaukstējās un nesmēķēja divas nedēļas, norāda laikraksts.

Dānijas karaliskajā ģimenē samazinās smēķētāju skaits. Karalienes dzīvesbiedrs princis Henriks pārtrauca smēķēt pirms dažiem gadiem, un to pašu izdarījis arī kroņprincis Frederiks.

69 gadus vecais Norvēģijas karalis Harakds atmeta šo ieradumu pirms vairākiem gadiem un aizliedza smēķēt pilī.

Dānijā tikko pieņemts jauns likums, kas no nākamā gada aprīļa ierobežo smēķēšanu sabiedriskajās ēkās. Tomēr likumam būs arī izņēmumi - tie būs biroji, kuros strādā viens cilvēks, kā arī mazie bāri un kafejnīcas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!