Kāds francūzis, kurš atlaists no darba par šortu valkāšanu, iesniedzis sūdzību tiesā, apgalvojot, ka viņš bijis seksuālās diskriminācijas upuris, jo rādījis kailas kājas.
29 gadus vecais Sedriks Monribo, kurš Francijas ziemeļrietumu pilsētas Sanetjēnas di Ruvrē elektronikas rūpnīcā "Sagem" strādājis par tehniķi, atlaists no darba pēc tam, kad mēnesi nav ievērojis vadības pavēli neierasties darbā šortos.

Sadusmojies par atlaišanu no darba, jaunais cilvēks šonedēļ iesniedzis lietu tiesā, apgalvojot, ka viņam bijušas visas tiesības darba vietā rādīt savas kailās kājas, tāpat kā sievietēm, kuras valkā īsus svārkus.

"Šķiet, ka problēma rodas, kad vīrietis atkailina savas kājas, bet ne tad, kad to izdara sieviete," tiesai paziņoja arodbiedrības pārstāvis Žerārs Bloms.

Rūpnīcas "Sagem" advokāts Žans Pjērs Letols pastāstīja, ka Monribo atlaišana no darba nav bijusi saistīta ar seksuālo diskrimināciju, bet gan ar to, ka kompānijas vēlas, lai tās darbinieki ģērbjas piedienīgi.

"Jūsu godība, iedomājaties mani vai kādu manu kolēģi ierodamies tiesā šortos. Jūs domātu, ka mēs esam klauni," viņš teica tiesnesim.

Tiesas lēmums gaidāms šī mēneša beigās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!