Izraēla piektdienas rītā sarīkoja jaunu atentāta mēģinājumu pret palestīniešu kaujinieku līderi un ieveda tankus un karaspēku Gazas sektorā pēc tam, kad Izraēlas karaspēka izvešana no palestīniešu pilsētas Beitdžalas deva cerības, ka tiks atsāktas pamiera sarunas.
Izraēlas karaspēks izšāva prettanku raķetes uz Palestīnas atbrīvošanas demokrātiskās frontes (PADF) vadītāja Hajisa Abu Leilas māju Jordānas rietumkrasta Rāmallāhas pilsētā, paziņoja PADF preses sekretārs Gazas pilsētā.Abu Leila tobrīd nebija mājās.

PADF preses sekretārs to nosauca par "jaunu atentāta mēģinājumu" saskaņā ar Izraēlas politiku "likvidēt" kaujiniekus, kurus tā vaino Izraēlas pilsoņu nonāvēšanā.

Abu Leila ir otra augstākā amatpersona PADF, kuras bāze ir Damaskā.

PADF ir uzņēmusies atbildību par uzbrukumu Izraēlas armijas bāzē Gazas sektorā, kurā pagājušo sestdien gāja bojā divi Izraēlas karavīri un viens mediķis, kā arī divi palestīniešu uzbrucēji. Tā bija pirmā palestīniešu ielaušanās Izraēlas karabāzē kopš intifadas (sacelšanās) sākuma pagājušā gada septembrī un ievērojami grāva Izraēlas militārās varas prestižu.

Izraēla piektdien arī ieveda tankus un buldozerus Gazas sektora Rafahas pilsētā, izraisot apšaudes Palestīnas pašpārvaldes kontrolētajā pilsētas daļā, kurās tika ievainoti divi palestīnieši, no tiem viens smagi. Iebrukuma laikā tika sagrauts palestīniešu drošības spēku postenis un sabojātas piecas mājas.

Pirms tam notika mazāka mēroga Izraēlas armijas iebrukums Gazas sektora centrālajā daļā pie robežkontroles punkta ar Izraēlu.

Izraēlas tanki ceturtdienas vakarā apšaudīja palestīniešu pozīcijas Gazas sektora ziemeļos, nogalinot Palestīnas pašpārvaldes prezidenta Jasira Arafata gvardes "17.spēki" vienu pārstāvi un vēl trīs ievainojot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!