Itālijas politiķis no labēji noskaņotās partijas "Alleanza Nazionale" ir izraisījis plašas diskusijas, aicinot valsts televīziju "Rai" nekavējoties pārtraukt demonstrēt pretrunīgi vērtēto BBC dokumentālo filmu par nepilngadīgu bērnu seksuālu izmantošanu katoļu baznīcā, raksta BBC. Lielbritānijā filma pirmo reizi tika demonstrēta pagājušā gada oktobrī.
Itālijas žurnālists Mišels Santoro vēlas iegādāties tiesības uz filmas demonstrēšanu un parādīt to savā sarunu šovā. Savukārt Mario Landolfi, kurš vada "Rai" parlamentārās pārraudzības komiteju, ir aicinājis televīzijas vadību nepieļaut filmas pārraidīšanu.

Dokumentālā filma "Seksa noziegumi un Vatikāns", saskaņā ar "Google" meklētāja statistiku, ir bijis skatītākais video kopš brīža, kad filmas versija ar tulkotiem titriem tika ievietota internetā. Katoļu laikraksts "Avvenire" paziņojis, ka cilvēki, kas ievietojuši video visu apskatei, ir nodarījuši baznīcai lielu ļaunumu un cēluši tai neslavu.

Landolfi ir norādījis, ka valsts televīzija nedrīkst kļūt par "soda izpildes vienību", kas gatava atklāt uguni uz baznīcu un pāvestu. Viņam nepiekrīt liela daļa Itālijas politiķu, kas Landolfi aicinājumus nodēvējuši par preventīvo cenzūru.

Dokumentālajā filmā galvenokārt stāstīts par 1962.gadā parakstītu dokumentu "Crimen Sollicitationis", kurā noteikts, ka pienākums klusēt par notikušo ir gan bērnam, kas cietis no baznīcas pārstāvja seksuālas uzmākšanās, gan garīdzniekam, kas izmeklē konkrēto lietu, gan visiem iespējamajiem lieciniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!