Krievijas bijušajam tieslietu ministram Valentīnam Kovaļovam, kurš bija iejaukts seksa skandālā, trešdien nosacīti tika piespriests deviņu gadu ieslodzījums cietumā par līdzekļu izšķērdēšanu un kukuļņemšanu.
Maskavas pilsētas tiesa atzina Kovaļovu un viņa palīgu par vainīgiem gandrīz 44 tūkstošu dolāru izšķērdēšanā no cilvēktiesību aizsardzības fonda, ko viņš bija izveidojis pirms iecelšanās ministra amatā 1996.gadā.

Kovaļovs tika atzīts par vainīgu arī kukuļa pieņemšanā 40 tūkstošu dolāru apmērā par kāda paziņas fiktīvu iecelšanu ministra padomnieka amatā. Kā atlīdzību par labvēlību viņš saņēmis arī dzīvokli un zemi, ziņo aģentūra "Interfax".

57 gadus vecais ministrs atkāpās no amata 1997.gadā, kad ziņu mediji publicēja fotoattēlus, kuros bija redzams viņam līdzīgs vīrietis draiskojoties ar kailām sievietēm saunā, kuru bieži apmeklē mafijas darboņi.

Atšķirībā no viņa bijušā palīga un fonda menedžera Andreja Maksimova, kuram tika nosacīti piespriests sešu gadu cietumsods, Kovaļovs septiņus mēnešus ilgajā prāvā neatzina savu vainu.

Viņš teica, ka krimināllieta esot politiski motivēta un to safabricējuši cilvēki, kuri bija nobažījušies par viņa darbību korupcijas apkarošanā.

Pēc sprieduma pasludināšanas viņš žurnālistiem teica, ka "tas ir tiesas lēmums, kas jārespektē".

Bijušais ministrs tika apcietināts 1999.gada februārī un atbrīvots no ieslodzījuma gadu vēlāk ar noteikumu, ka viņš neatstās Maskavu. Kopš tā laika viņš strādāja par galveno speciālistu Krievijas advokātu ģildē.

Abiem apsūdzētajiem tika atņemta jurista kvalifikācija un konfiscēti visi nelikumīgi iegūtie līdzekļi. Tiesnesis teica, ka viņš, iespējams, atļaus spriedumu pārsūdzēt.

Kovaļova fonda pārstāvji iepriekš bija paziņojuši, ka viņi iesūdzēs viņu tiesā par kaitējumu desmitiem tūkstošu dolāru apmērā, ja viņš tiks atzīts par vainīgu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!