Ukrainas Aizsardzības ministrija noliegusi, ka Ukrainas raķete, kas izšauta militāro mācību laikā Krimas pussalā, ceturtdien būtu nejauši notriekusi Krievijas pasažieru lidmašīnu ar 77 cilvēkiem, kas iegāzās Melnajā jūrā.
"Ne raķešu [lidojuma] virziens, ne darbības rādiuss neatbilst ne praktiskajam, ne teorētiskajam punktam, kurā eksplodēja raķete. Tādēļ Ukrainas bruņotie spēki šajā katastrofā nav iesaistīti ne praktiski, ne teorētiski," Ukrainas Aizsardzības ministrijas preses sekretārs Konstantīns Hivrenko teica aģentūrai "Reuters".

Arī Krievijas prezidents Vladimirs Putins, atsaucoties uz viņa rīcībā esošo informāciju, pauda pārliecību, ka lidmašīnu nav notriekusi Ukrainas raķete.

Krievijas aviosabiedrības "Sibirj" lidmašīna "Tu-154" bija ceļā no Telavivas Izraēlā uz Novosibirsku Rietumsibīrijā. Lielākā daļa tās pasažieru bija Izraēlas pilsoņi.

Iepriekš aģentūra AFP, atsaucoties uz Krievijas Melnās jūras kara flotes preses dienesta virsnieku kapteini Igoru Laričevu, ziņoja, ka aviolaineri notriekusi Ukrainas raidīta raķete. Tūrklāt sākotnēji AFP Laričevu kļūdaini nodēvēja par Ukrainas jūras kara flotes pārstāvi. Krievijas jūras kara flotes preses sekretārs Igors Digalo aģentūrai "Interfax" vēlāk paziņoja, ka Laričevs noliedz, ka būtu teicis, ka lidmašīnu notriekusi Ukrainas raķete.

Ukrainas prezidents Leonīds Kučma nosūtījis līdzjūtību Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam sakarā ar lidmašīnas katastrofu, ziņoja Ukrainas prezidenta preses dienests.

"Šajā skumjajā stundā es apliecinu visdziļāko līdzjūtību upuru tuviniekiem Ukrainas tautas un savā vārdā," aģentūra "Interfax" citē Kučmas paziņojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!