Sešus gadus Tallinas centrā mierīgi dzīvojis un nesodīti ar savām skandalozajām lietām nodarbojies viens no zviedru neonacistu līderiem Leifs Lāšons. Patlaban viņš ir arestēts un gaida, kad tiks nosūtīts uz dzimteni, raksta "Postimees".
Lāšons līdz 2000.gadam bijis viens no galvenajiem Zviedrijas neonacistu līderiem, bet pēc tam dažādu skandālu dēļ "atkāpās" no šī amata, skaidroja Zviedrijas televīzijas kompānijas "Strix" redaktors Mikaels Ekmans, kurš tiek uzskatīts par ekspertu neonacistu jautājumos.

40 gadus vecais Lāšons no Zviedrijas esot pazudis samērā pēkšņi. Kā izrādās – pārcēlies uz dzīvi Tallinā, kur apprecējies ar igaunieti un viņiem esot septiņi bērni. Lāšons kopā ar draugiem, kuri arī ir Zviedrijā labi zināmi neonacisti, Igaunijā izveidojis parādu piedzīšanas firmu un arī tirgojis alkoholu. Bieži vien esot bijis sastopams lepnos Tallinas vecpilsētas restorānā.

Zviedrijas tiesībsargājošās institūcijas izsludināja Lāšona meklēšanu, apsūdzot viņu par krāpšanos ar nodokļiem lielā apmērā.

19.septembrī meklējamais tika aizturēts Tallinā, un šobrīd viņš gaida, kad tiks nodots varas iestādēm Zviedrijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!