Krievijas aizsardzības potenciāla uzlabošanas "grandiozā plāna" ietvaros tiek izstrādāti jauni kodolieroču tipi, trešdien, uzstājoties jautājumu un atbilžu programmā Krievijas televīzijas tiešraidē, sacīja prezidents Vladimirs Putins.
"Mēs izstrādāsim jaunu raķešu tehnoloģiju, radot pilnīgi jaunu stratēģisko [kodolieroču] kompleksu," paskaidroja Putins.

"Darbs turpinās, un tas turpinās veiksmīgi," uzsvēra prezidents.

"Mums ir ne tikvien lieli, bet grandiozi plāni, un tie ir pavisam reālistiski. Mūsu bruņotie spēki būs kompaktāki, efektīvāki, un tie labāk nodrošinās Krievijas aizsardzību," sacīja Putins.

Tajā pat laikā Putins pavēstīja, ka ASV cenšas atrisināt tās domstarpības ar Maskavu par savu pretraķešu aizsardzības sistēmu, taču brīdināja, ka Krievija varētu izvietot savas raķetes, ja Maskavas viedoklis tiks ignorēts.

"Pēdējie kontakti ar amerikāņu kolēģiem parādījuši, ka viņi ir reāli aizdomājušies par mūsu izteiktajiem priekšlikumiem un meklē problēmu risināšanas ceļus un veidus, kā mazināt mūsu satraukumu," sacīja Putins.

Taču viņš piebilda, ka Krievija spers atbildes soļus, ja tās intereses netiks ņemtas vērā. "Es jums varu apliecināt, ka šādi soļi tiek gatavoti un mēs tos spersim. Kur ko izvietot - tas ir Krievijas armijas ģenerālštāba speciālistu ziņā," norādīja Putins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!