Svētdien, Tulas apgabalā Krievijā izcēlies ugunsgrēks veco ļaužu pansionātā, kā rezultātā bojā gājuši vismaz 30 iestādes iemītnieki, taču dažas telpas vēl nav pārbaudītas, tāpēc iespējams, ka upuru skaits augs, vēsta lenta.ru.
Ugunsgrēks pansionāta koka ēkā sācies svētdien pēcpusdienā un ātri vien pārņēmis 1700 kvadrātmetru lielu platību. Notikuma vietā ieradās vairāk nekā 100 ugunsdzēsēji un glābēji, taču viņiem ilgi neizdevās pilnībā likvidēt uguni.

Lielā upuru skaita iemesls ir novēlota pansionāta personāla rīcība: ugunsdzēsēji izsaukti tikai pusstundu pēc ugunsgrēka sākuma. Pirmā ekipāža ieradusies notikuma vietā piecas minūtes pēc izsaukuma, kad uguns bija pārņēmusi jau 1000 kvadrātmetrus lielu platību.

Sākoties ugunsgrēkam no ēkas evakuēti 293 cilvēki. Kā iespējamais notikuma cēlonis tiek minēts īssavienojums vai neuzmanīga rīcība ar uguni, taču galīgais slēdziens vēl netiek dots.

Šis pansionāts ir dedzis jau vairākkārt. Trīs reizes, sakarā ar ugunsdrošības pārbaudēs atklātajiem pārkāpumiem, tiesā iesniegta prasība slēgt pansionātu, taču tā vienmēr tikusi noraidīta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!