Afganistānas pilsētas Džalalabadas iedzīvotāji apmētājuši ar akmeņiem "Taleban" varas iestāžu arestēto Francijas žurnālistu Mišelu Peirāru un divus Pakistānas žurnālistus, trešdien paziņoja "Taleban" režīma oficiālās ziņu aģentūras "Bakhtar" pārstāvis.
Peirārs un pakistānieši Mohammads Irfans un Mukarams Hans apmētāti ar akmeņiem publiskā vietā, aģentūrai AFP pastāstīja "Bakhtar" pārstāvis.

Pēc viņa vārdiem, francūzim un abiem pakistāniešiem likts uzvilkt tradicionālo afgāņu musulmaņu sieviešu apģērbu - burkas -, kas aizsedz valkātāju no galvas līdz papēžiem. Tiek ziņots, ka Peirārs aizturēts, tērpies šādā apģērbā.

"Taleban" apsūdzējis spiegošanā franču reportieri, kurš otrdien tika arestēts Afganistānā. Talibi gatavojas Francijas pilsoni tiesāt īpašā tiesā, informē aģentūra "Afgan Islamic Press" (AIP).

Pie 44 gadus vecā Peirāra, kas strādā franču nedēļas izdevumā "Paris Match", tika atrasts satelīttelefons, diktofons un "citi spiegošanas instrumenti", paziņoja talibu amatpersonas. Peirārs tika aizturēts netālu no Džalalabadas.

Francijas Ārlietu ministrija informēja, ka ar Pakistānas starpniecību dara visu iespējamo, lai panāktu reportiera atbrīvošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!