Itālijā Jauno gadu ar šampanieti un citiem alkoholiskajiem dzērieniem sabiedriskās vietās būs atļauts svinēt tikai līdz diviem naktī. Pēc tam visos restorānos, bāros un diskotēkās iestāsies sausais likums. Valsts saziņas līdzekļi informē, ka pirms dažām dienām šis valdības dekrēts ieguvis likuma spēku.
Jau vairākus mēnešus Itālijā ir spēkā likums, kas aizliedz tirgot alkoholu nakts diskotēkās un ceļmalas veikaliņos. Likums pieņemts tādēļ, ka arvien straujāk valstī pieaug satiksmes negadījumu skaits, ko izraisa jaunieši, kuri no rīta puses dodas uz mājām, būdami iereibuši.

Tomēr daudzi itālieši iebilst pret ideju Jaungadā aizliegt šampanieti. Galvenais pretarguments – cilvēkiem svinības nesagādāšot prieku, un daudzi vispār atteikšoties no svinēšanas sabiedriskās vietās. Tāpat arī tiek norādīts, ka vairākas citas valstis radušas demokrātiskākus risinājumus nelaimes gadījumu novēršanai.

Piemēram, Spānijā Estremaduras apgabala iedzīvotāji izveidojuši asociāciju "Sarkanais deguns", kuras uzdevums ir nogādāt mājās iereibušos līdzpilsoņus, savukārt britu leiboristu partija izvirzījusi priekšlikumu izveidot īpašu dienestu, kas nogādātu mājās jauniešus, kas izklaidējoties pārlieku aizrāvušies ar alkoholu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!