Krievijas prezidents Vladimirs Putins ir izdevis dekrētu, ka nesen ievēlētā parlamenta apakšpalāta jeb Valsts Dome sanāks uz pirmo sēdi 24.decembrī, raksta "Reuters". Atgādināsim, ka vislielāko vēlētāju atbalstu ieguva partija "Vienota Krievija", kuras saraksta priekšgalā bija Putins un kura ieguvusi 315 no 450 parlamenta apakšpalātas vietām.
Partijas "Vienota Krievija" kongress paredzēts 17.decembrī, un tā laikā partija no savu biedru vidus izvēlēsies kandidātu Valsts Domes spīkera amatam. Tiek paredzēts, ka izvēlētais kandidāts tiks apstiprināts jau pirmās sesijas laikā.

Putins, kura prezidentūras termiņš beigsies nākamgad, paziņojis, ka viņa pārstāvētās partijas pārliecinošā uzvara vēlēšanās ir devusi viņam morālas tiesības arī pēc prezidentūras beigām ietekmēt Krievijas politiku. Vairākkārt izskanējušas prognozes, ka savu politisko darbību viņš varētu turpināt kā valsts premjerministrs. Šīs nedēļas sākumā Putins kā savu pēcteci prezidenta amatā izvirzīja savu senu sabiedroto, premjerministra pirmo vietnieku Dmitriju Medvedevu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!