Francijas valdība ir sarīkojusi starptautisku konferenci, kuras mērķis ir rast veidus, kā palīdzēt atjaunot Palestīnas ekonomiku, raksta BBC. Galvenais plāns ir mobilizēt finanšu un politisko palīdzību Palestīnas pašpārvaldei, lai tādējādi ļautu veidot pamatus dzīvotspējīgai valstij.
Arvien nopietnākā ekonomiskā krīze Rietumkrastā un Gazas joslā apdraud cerības uz mieru reģionā, norāda eksperti.

Tikšanās Francijā notiek neilgi pēc ASV rīkotās Tuvo Austrumu miera konferences Anapolisā, kuras laikā Izraēlas Premjerministrs Ehuds Olmerts un Palestīnas pašpārvaldes prezidents Mahmuds Abass solīja censties noslēgt miera līgumu līdz 2008.gada beigām. Arī ASV prezidents Džordžs Bušs solīja sava pēdējā prezidentūras gada laikā pilnībā atbalstīt šo procesu.

Palestīniešu ekonomiskā labklājība tiek uzskatīta par nozīmīgu priekšnoteikumu veiksmīgas Palestīnas valsts izveidei, tomēr šajā jautājumā nav panākti nekādi uzlabojumi, un palīdzības organizācijas brīdina par iespējamu katastrofu. Tiek paredzēts, ka Abass varētu lūgt 5,6 miljardus ASV dolāru neatliekamai palīdzībai nākamo trīs gadu laikā, galvenokārt no arābu valstīm, un 70% no naudas tikšot izmantoti budžeta atbalstam, bet pārējā – attīstības projektu finansēšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!