Tūkstošiem ebreju nacionālistu otrdien ap Jeruzalemes vecpilsētu, sadevušies rokās, izveidoja "cilvēku ķēdi", tādējādi protestējot pret Izraēlas valdības miera sarunām ar palestīniešiem.
Lai apliecinātu Izraēlas tiesības uz Austrumjeruzalemi, protesta akcijas dalībnieki par spīti lietum un aukstajam laikam pulcējās pie Jeruzalemes mūriem.

Neilgi pirms trešdien paredzētās ASV prezidenta Džordža Buša ierašanās Izraēlā un palestīniešu teritorijās protesta akcijas rīko dažādu politisko uzskatu paudēji. Buša trīs dienu ilgās vizītes mērķis ir sekmēt Izraēlas un palestīniešu miera sarunu gaitu.

"Pirms prezidenta Buša ierašanās mēs vēlamies parādīt, ka [Izraēlas premjerministrs Ehuds] Olmerts nepārstāv šo tautu, kas vēlas, lai tās mūžīgā galvaspilsēta paliktu vienota," sacīja viens no pasākuma organizētājiem Jehiels Leiters.

Protestētāji bija izrotājušies ar Izraēlas karogiem, kā arī zelta lentēm, kas ir izvēlētas par vizuālu simbolu labā spārna kampaņai pret Jeruzalemes sadalīšanu.

"Olmert, tev nav pilnvaru sadalīt Jeruzalemi," sauca daudzi bijušā padomju disidenta un Izraēlas valdības ministra Natana Šaranska vadītie labējā spārna aktīvisti, kuru vidū vairums bija pusaudži.

Citi aicināja - "Buš, lasi savu Bībeli! Dievs piešķīra Izraēlu ebrejiem."

Labējā spārna aktīvisti otrdien gatavojas piedalīties arī demonstrācijā Harhomas ebreju rajonā Izraēlas anektētajā Austrumjeruzalemē. Pagājušajā mēnesī Izraēlas varasiestādes paziņoja par plāniem veikt Harhomas rajona paplašināšanu, izsaucot plašu starptautiskās sabiedrības nosodījumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!