Itālijas prezidents Džordžio Napolitano drīzumā uzsāks krīzes sarunas ar politiskajiem līderiem pēc tam, kad pēc negatīva uzticības balsojuma Senātā no premjerministra amata atkāpās Romano Prodi, raksta BBC. Tiek uzskatīts, ka prezidents varētu uzstāt uz pagaidu valdības veidošanu, kuras galvenais uzdevums būtu pieņemt nepieciešamās vēlēšanu sistēmas reformas.
Opozīcijas līderis Silvio Berluskoni vēlas panākt ārkārtas vēlēšanu rīkošanu, jo aptaujas liecina, ka tajās uzvarētu viņa pārstāvētā centriski labējā partija "Forza Italia".

Napolitano piektdien konsultēsies ar partiju līderiem, augšpalātas un apakšpalātas pārstāvjiem un citām ietekmīgām personām, lai izlemtu par nākamo soli Itālijas politikā. Lielākā daļa likumdevēju, tajā skaitā pat Prodi oponenti, uzskata, ka valstij nepieciešami jauni vēlēšanu likumi.

Saskaņā ar tagadējiem, premjerministra Berluskoni laikā steigā pieņemtajiem, nelielās partijas ar tikai dažām vietām parlamentā kontrolē kopējo varas sadalījumu. Tas arī bija par iemeslu pašreizējai krīzei – no parlamenta izstājās nelielā, centriski noskaņotā "UDEUR" partija, un Prodi koalīcija zaudēja vairākumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!