Kaujinieki pirmdien Pakistānas ziemeļrietumos apšaudījuši un ar granātām apmētājuši Lielbritānijas nevalstiskās organizācijas (NVO) "Plan International" biroju, nogalinot vismaz četrus darbiniekus un desmit ievainojot, paziņoja amatpersonas.
Kaujinieki uzbrukuši "Plan International" birojam valsts ziemeļrietumu pilsētā Mansehrā un pēc tā aizdedzināšanas aizbēguši.

"Mēs esam savākuši četrus līķus. Ievainoti desmit cilvēki, pašlaik ir ārkārtas situācija un mēs cenšamies apstiprināt sīkāku informāciju," sacīja "Plan International" vietējais koordinators Mohammads Ašfaks.

Policija pavēstīja, ka kaujinieki ieradušies ar divām automašīnām un pēc uzbrukuma birojam aizbēguši. "Plan International" 12 gadus reģionā aktīvi darbojas izglītības, veselības un attīstības jomās.

"Mēs esam nosūtījuši meklēšanas vienības uzbrucēju atrašanai un izsaukuši ugunsdzēsēju komandu," sacīja vietējā policijas amatpersona Zulfikars Džaduns.

Ašfaks pavēstīja, ka organizācija nebija saņēmusi nekādus draudus.

Pirms vairāk nekā 70 gadiem dibinātā Anglijā bāzētā "Plan International" ir viena no vecākajām un lielākajām starptautiskajām attīstības organizācijām pasaulē.

Talibus atbalstošie kaujinieki arī agrāk spridzinājuši nevalstisko organizāciju birojus Pakistānā, apsūdzot ārvalstu finansētās organizācijas, ka tās grauj viņu striktos islāma likumus, kas liedz sievietēm strādāt.

Šajā reģionā strādā desmitiem ārvalstu palīdzību organizāciju kopš 2005.gada oktobra, kad postoša zemestrīce nabadzīgajā Ziemeļrietumu pierobežas provincē un Kašmirā nogalināja vairāk nekā 73 000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!