Bijušajam Izraēlas premjerministram Arienlam Šaronam 26. februārī 80 gadu jubileja. Divus pēdējos gadus Šarons ir pavadījis komā. Kopš 2006. gada 4. janvāra, kad viņam tika diagnosticēts asinsizplūdums galvā, politiķis nav nācis pie samaņas. Jubilāru uz slimnīcu apsveikt ieradušies tikai tuvākie radinieki, viņu vidū arī dēls Omri, kuram rīt jādodas uz cietumu, raksta "NEWSru Israel".
Ģimenes locekļi apgalvo, ka pēdējā laikā Šarona stāvoklis ir nedaudz uzlabojies. Šarons tika atslēgts no mākslīgās elpināšanas aparāta, un šobrīd elpo pats.

Šarona 43 gadus vecais dēls Omri rīt dosies uz cietumu, kur izcietīs septiņu mēnešu sodu par politisko partiju finansēšanas likuma pārkāpšanu vēlēšanu laikā, nelikumīgu ziedojumu saņemšanu un apzinātu nepatiesu liecību sniegšanu tiesai. Lēmums nav pakļauts apelācijai, un Omri sods būs jāizcieš tāpat kā pārējiem ieslodzītajiem, strādājot rūpnīcā vai uzkopjot cietumu.

Tomēr, ņemot vērā tēva reputāciju, Omri būs tiesības divas reizes nedēļā civilddrēbes un bez konvoja apmeklēt slimo tēvu, bet pēc tam viņam pašam jāatgriežas kamerā.

Omri Šarons, kurš vairākas reizes neveiksmīgi mēģinājis pārsūdzēt spriedumu, paziņojis, ka cietumā ies ar augsti paceltu galvu. "Es samaksāšu savu cenu. Man nav sūdzību, es nelūdzu žēlastību. Es eju vienīgi uz cietumu. Tur man būs jauni draugi. Kas gan tur slikts?" Izraēlas presē paziņojis Omri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!