Krievija ir gatava atbalstīt jaunu ANO sankciju vēršanu pret Irānu, ja Teherāna nemainīs nostāju savas kodolprogrammas jautājumā, trešdien žurnālistiem paziņoja Maskavas vēstnieks ANO Vitālijs Čurkins.
Videokonferences laikā atbildot uz jautājumu, vai Maskava atbalstīs sankcijas, viņš sacīja: "Jā. Ja Irāna dažās nākamajās dienās nemainīs savu nostāju (..) Krievija kā sešu grupas loceklis uzņemsies atbildību, atbalstot ANO rezolūciju."

Sarunas par Irānas kodolprogrammu ved piecas ANO Drošības padomes pastāvīgās locekles - ASV, Lielbritānija, Francija, Ķīna un Krievija, kā arī Vācija.

Vienlaikus Čurkins uzsvēra, ka Krievija atbalstīs sankcijas stingri formulētu mērķu sasniegšanai.

Rietumvalstis arvien aktīvāk cenšas panākt trešās ANO Drošības padomes rezolūcijas pieņemšanu, lai sodītu Irānu par atteikšanos apturēt urāna bagātināšanas programmu, kuru iespējams izmantot arī kodolieroču izstrādē. Teherāna apgalvo, ka vienīgais tās mērķis ir iegūt kodoldegvielu atomelektrostacijām.

Atšķirībā no rietumvalstīm, Maskava uztur relatīvi ciešas attiecības ar Irānu un līdz šim sniegusi atbalstu atomelektrostaciju būvniecībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!