Japānas nekustamā īpašuma kompānija "Japan General Estate Co." gatavojas saviem darbiniekiem katru mēnesi izmaksāt dzērienus, uzskatot, ka kopīga iedzeršana veicina strādājošo savstarpējo komunikāciju.
Japānas uzņēmumi tradicionāli pazīstami ar dāsniem tēriņiem, izklaidējot savus nozīmīgākos klientus, tomēr "Japan General Estate" gatavojas spert soli uz priekšu, subsidējot savu darbinieku kopīgās iedzeršanas ārpus uzņēmuma telpām.

"Japan General Estate" vadītājiem, kuru pakļautībā ir 20 vai vairāk cilvēku, paredzēts piešķirt 300 000 jenu (1347 latus) mēnesī struktūrvienības darbinieku izklaižu apmaksai.

Savukārt vadītāji, kuru pakļautībā ir mazāk par 20 cilvēkiem, katru mēnesi saņems 200 000 jenu (898 latus).

"Japan General Estate" pārstāvji norāda, ka šo finansējumu struktūrvienību vadītāji varēs arī novirzīt kāzu vai bēru izmaksu segšanai.

Japānas korporatīvajā kultūrā tiek veicināta kopīga strādājošo iedzeršana pēc darba, jo tas palīdz uzlabot darba vidi, kas Japānā ir pārlieku formāla.

Savukārt šādu pasākumu kritiķi uzsver, ka darbinieku mudināšana uz kopīgām izklaidēm negatīvi ietekmē dzimstības līmeni Japānā, jo tādējādi cilvēki, it īpaši vīrieši, ļoti daudz laika pavada ārpus mājām.

Uzņēmums "Japan General Estate" ir pazīstams ar savu netradicionālo darba politiku - uzņēmuma nesmēķējošajiem darbiniekiem tiek maksātas prēmijas 100 000 jenu (449 latu) apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!